Aphyosemion Australe

Skrevet af Bonnie Dyrecenter

Denne fisk er kendt under flere forskellige populærnavne: Kap Lopez eller Lyrehalen er et par af dem. Den tilhører de plantelegende arter, og kommer fra det afrikanske kontinent. I et akvarium med mørkt bundlag og dæmpet belysning kommer denne fisks lysende farver rigtigt til deres ret. Brug godt udkogt spagnum, eller vælg grus af en mørk rødbrun farve. Akvariet kan beplantes med Anubias, hornblad og javamos. En del af overfladen dækkes med flydebregner, frøbid eller hornblad, så der opstår skyggede partier.

Tilsætter du samtidigt dit akvarium en portion frisk regnvand, går dine fisk i leg med det samme – forudsat de er i god foderstand.

I løbet af to uger dukker de første unger op i overfladen. Ungerne kan øses over i et opfodringsakvarie ved hjælp af en lille si eller en spiseske. Sørg for, at vandet her har samme værdier som i opholdsakvariet. Ungerne kan straks tage nyklækkede artemia. I løbet af 2-3 måneder er de kønsmodne. Aphyosemion australe kan sagtens holdes i selskab med små tetraer, rasboraer eller dværgcichlider, der kommer fra samme biotop.