Foder

Skrevet af Bonnie Dyrecenter

Rigtig fodring

Grundpillen i alle gnaveres kostplan bør være et fuldfoderprodukt, der er specielt udviklet til den enkelte art. Da der er stor forskel på dyrenes behov for næringsstoffer, vitaminer og mineraler, er det vigtigt, at du vælger det rette foder. Spåner bruges som bundlag, og bør udskiftes regelmæssigt. Hø er et fint tilskudsfoder, og de fleste gnavere bruger desuden hø til at fore deres rede med. Kalksten er vigtige til alle gnavere. Når dyret gnaver i kalkstenen, sliber de deres tænder – hvilket er nødvendigt, da tænderne vokser hele livet.

Vitaminer giver liv i buret

Multivitamin

Bonnie Dyrecenter Multivitamin er dyrets daglige vitaminpille, som fremmer fordøjelse og knoglevækst. Regelmæssig brug af Multivitamin øger modstandskraften mod forkølelse og tarmsygdomme hos dyret.

B-vitamin

Bonnie Dyrecenter B-vitamin indeholder B1, B2, B3, B4, B5, B6-vitaminer, som dyret har brug for. Den medvirker til en god fordøjelse og giver dyret vitalitet. Desuden giver den en god blank pels.

Kalk- og mineralsten

Det er vigtigt, at alle gnavere hele tiden har adgang til en Bonnie kalk- og mineralsten. Dels slider stenen tænderne, som ellers risikerer at vokse så kraftigt, at dyret til sidst ikke kan spise, og dels styrker kalken dyrets knoglebygning.