Lopper, kattens plageånder

Skrevet af Bonnie Dyrecenter

De er små, knap synlige med det blotte øje, men de er en plage for både hunde og katte. Lopper har eksisteret her på kloden, lige så længe som der har været varmblodede væsener, de har kunnet suge blod fra.

De små blodsugere ligger på lur mange forskellige steder og venter på at din kat kommer forbi. Der skal blot være kommet et andet værtsdyr forbi indenfor de seneste måneder. Det kan være i boligen, i haven, i parken eller hvor som helst din kat møder andre katte. Lopper er altså yderst almindelige, så et loppeangreb er en evig trussel for din kat, og generne er store.

Loppernes bid er i sig selv en årsag til kløe og irritation, og de stoffer lopperne sprøjter ind, vil ofte udløse en allergisk reaktion med yderlige kløe og hudreaktion som følge. For at lave en effektiv bekæmpelse af lopperne, er det vigtigt at vide lidt om deres levevis.

Loppefacts

De voksne lopper lever af at bide hul gennem huden og suge blod fra værtsdyret. For at holde blodet flydende spytter lopperne forskellige stoffer ind i blodbanen på det angrebne dyr. Lopperne lægger æg i pelsen, og æggene drysser af værtsdyret og klækker til larver, som lever i dyrets omgivelser i nogen tid, typisk en uge eller to, inden de forpupper sig.

I puppen sker forvandlingen fra larve til voksen loppe. En hel cyklus fra æg til voksen loppe kan under gunstige forhold gennemløbes på ca. 3 uger. Ofte vil pupperne imidlertid ligge i meget længere tid inden klækning. Fra pupper i omgivelserne vil lopper så løbende kunne angribe hjemmets kæledyr. Det er således vigtigt at bekæmpe lopper med et loppemiddel, som både har en hurtig indsættende virkning mod de lopper, som allerede er på dyret, og som også har en langvarig virkning, så nye lopper fra miljøet ikke får en chance til at etablere sig på hunden.

Advantage - Loppemidlet med unik dobbeltvirkning

Advantage leveres i pipetter af forskellig størrelse til pådrypning af hundens eller kattens hud. Pipettestørrelsen er afstemt dyrets vægt. Vej dyret, så du kan vælge den rigtige størrelse pipette.

Advantage fjerner lopper på hund eller kat lynhurtigt

Behandlingen foretages nemt og hurtigt ved at skille hårene i pelsen og dryppe væsken ned på huden. Væsken fordeler sig på hudoverfladen, og straks lopperne kommer i forbindelse med det aktive stof dør de uden at bide først. Advantage virker meget hurtigt. Kort tid efter du har indledt behandlingen ved at dryppe væsken på hundens eller kattens hud, begynder lopperne at dø og drysse af. Advantage forbliver effektivt – selv efter en regnfuld dag i skoven eller en tur i vandet. Indenfor et døgn vil alle lopper på dyret være dræbt, og nye lopper, der hopper på, vil dræbes, inden de når at lægge æg. Loppens livscyklus er hermed brudt, og nye lopper vil ikke kunne etablere sig på kæledyret eller i hjemmet på grund af præparatets langvarige virkning.

Advantage virker også på larver i omgivelserne

Som noget nyt har det vist sig at Advantage® yderligere har den fordel, at det bekæmper loppelarver i omgivelserne. Det sker på den måde, at loppelarver aktivt opsøger og spiser de mikroskopiske små hudskæl indeholdende Advantage, som løbende drysser fra hundens ellers kattens pels ud i omgivelserne, og på den måde får også loppelarver Advantage i sig og dør, inden de når at opformere sig til voksne, bidende lopper.
Advantage beskytter således hunden og katten mod lopper – og de beskytter selv, på grund af effekten i omgivelserne, boligen. Alt I alt betyder disse egenskaber ved Advantage en både meget hurtig indsættende virkning mod aktuelle loppeangreb, foruden de gør Advantage særdeles velegnet som middel til forebyggelse mod nye loppeangreb.
En behandling med Advantage beskytter hunden, katten og omgivelserne mod loppeangreb i en måned.
Advantage er testet til brug sammen med mange andre lægemidler til hund og kat, f.eks. ormekure og lufenuron® (Program)

Advantage – Fås hos dit Bonnie Dyrecenter

I dit lokale Bonnie Dyrecenter kan du både købe Advantage til hund og kat, og få mere at vide om bekæmpelse af lopper.

Spørg efter den informative folder om Advantage og lopper, eller ring eventuelt til Bayer på tlf.nr 45 23 50 00 for nærmere oplysninger eller se www.bayervet.dk

Husk at læse indlægssedlen inden brug.

Facts om produktet

Advantage® vet. kutan opløsning til hund og kat (imidacloprid)

Indikation: Til forebyggelse og behandling af lopper på hunde og katte. Kan bruges mod loppeallergi, som en del af behandlingen.

Dosering kat: Under 4 kg: 1 pipette à 0,4 ml ; 4 kg og derover: 1 pipette à 0,8 ml. En behandling forebygger yderligere loppeangreb i 3-4 uger.

Kontraindikationer: Diende hvalpe og killinger under 8 uger behandles ikke.

Forsigtighedsregler: Undgå at pipettens indhold kommer i kontakt med øjne eller mund på dyret. Tillad ikke nyligt behandlede dyr at slikke på hinanden.

Bivirkninger: Præparatet smager bittert, og spytsekretion kan lejlighedsvist forekomme, hvis dyret slikker på applikationsstedet umiddelbart efter behandling. For yderligere informatio læs indlægssedlen.

Andre informationer: Opløsningsmidlet i Advantage vet. kan forårsage pletter på visse materialer, såsom plast, læder, tekstiler og behandlede overflader. Lad derfor væsken tørre inden kontakt med disse materialer tillades.

Pakninger: Advantage® vet. pakninger med 4 pipetter. Til kat 0,4 ml – 0,8 ml. Til hund 0,4 ml – 1,0 ml – 2,5 ml – 4,0 ml

V-mærket. Tlf. 4523 5000 – Fax 4523 5257 – www.vet.bayer.dk