Husk selen også til din hund

Skrevet af Bonnie Dyrecenter

Rådet for Større Færdsels-sikkerhed kører ofte kampagner, som fokuserer på brug af sikkerhedssele, både på for- og bagsæde.

Har du tænkt på, hvad der sker, hvis du har din hund på bagsædet, uden at den er spændt fast?

En simpel beregning på Rådets hjemmeside viser, at hvis du kører ind i et træ eller lignende faste genstande ved en fart på 50 km i timen, og du har en løs hund på 10 kilo på bagsædet, vil hunden ramme dig i nakken med en kraft, som svarer til 196 kilo.

Hvis du derimod kolliderer med en anden bil, som også kører 50 km i timen, vil en stor hund eller en passager på bagsædet, ramme dig med en kraft svarende til op mod 4 tons. Hvis passagererne på bagsædet har sele på, kan ulykkens omfang reduceres væsentligt.

Vi opfordrer dig til at tænke på din egen og hundens sikkerhed i bilen: De fleste mennesker bruger sikkerhedsselen på forsædet, men tænker ikke over konsekvensen, hvis uheldet sker, og der er løse “genstande” på bagsædet.

Hos Bonnie Dyrecenter kan vi se, at det er vigtigt også at kunne spænde sin hund fast, når den er med i bilen. Derfor kan vi tilbyde et bredt udvalg af sikkerhedsseler til hunde i alle størrelser. Husk på, at det er i bytrafikken, der sker flest uheld.

Det er også på de korte ture inde i byerne, at de fleste “glemmer” at tage selen på, men det er ved de lave hastigheder, at selerne har deres største effekt. 7 ud af 10 som kører uden sele på i bytrafikken bliver kvæstet hvis uheldet er ude. Med sele er der 7 ud af 10, som slipper uskadt.

Derfor er det vigtigt altid at huske selen, også til vore firbenede venner.