Hundefoder

Skrevet af Bonnie Dyrecenter

Ernæringsekspert Dorthe Jabina fra Eukanuba/IAMS udtaler:

“Det er vigtigt at erkende, at hunden fra naturens side er et rovdyr, når vi skal beslutte os for hvilken type hundefoder vi vil vælge. Før hunden blev tæmmet var kød dens vigtigste næringskilde. Den animalske proteinkilde tilfører hunden netop de byggeklodser til opbygning af kroppens celler, som rovdyret har behov for”.

Derfor er det så vigtigt at vælge et foder som indeholder kød som 1. ingrediens på sammensætningslisten.

Kvaliteten af ingredienser skal være høj, hvilke også giver en højere fordøjelighed. Jo højere fordøjelighed, og de rigtige aminosyrer fra kød, jo bedre hundefoder. Kulhydraterne i foderet sørger bland andet for at styre hundens blodsukker. Ligeledes skal der også tages højde for, om foderet indeholder kemiske konserveringsmidler og antioxidanter.

Eukanuba tilsætter ikke kunstige farvestoffer, smagsstoffer, konserveringsmidler eller kemiske antioxidanter, ej heller salt som smagsforstærker. Vi ved hvorfra vores kød kommer, og alle vores leverandører skal igennem vores strenge kvalitetskontrol.  Dette gør vores hundefoder helt unikt og gennemforsket.

Hundefoder spiller afgørende rolle for hundens hud og pels

Om en hund har en flot blank pels og sund hud afhænger af, om den får et godt foder som f.eks. Eukanuba – dvs. et hundefoder, der er rig på vigtige næringsstoffer som proteiner, fedtstoffer, vitaminer, mineraler (især zink og kobber) og fedtsyrer. Hele 30-35 % af din hunds daglig proteinindtag går til at holde dens pels og hud i orden. Proteiner fra råvarer som kylling, lam, fisk og æg tilfører de vigtige aminosyrer, som giver pelsen en sund struktur og funktion.

Sunde tænder og sundt tandkød med det rigtige hundefoder

Det kan gavne din hunds tænder og tandkød at give den en type foder, der mindsker aflejringer af tandsten både under og efter måltiderne. De fleste tørfoderprodukter gnubber belægninger af, mens hunden tygger. Men de mere avancerede fodertyper, som Eukanuba, er også med til at forebygge tandsten efter måltidet ved at indeholde polyfosfater.

God fordøjelse og næringsoptagelse

Din hunds ernæringsmæssige behov er væsentligt forskellige fra dine, og det er dens evne til at fordøje maden også. Hundes forfædre var kødædere, og vore dages hunde er stadig genetisk bygget til at fordøje animalsk protein og fedt snarere end store mængder kulhydrater og grønsager.

Det er vigtigt for din hunds generelle velbefindende at give den et hundefoder, der som Eukanuba indeholder letfordøjelige proteiner fra kylling, lam eller fisk, men også kulhydrater, fedtstoffer, vitaminer og mineraler. Din hund har også brug for en vis mængde og en særlig type fibre for at sikre et sundt tarmsystem og en optimal fordøjelse.

Roetrævler er naturlige fibre, som mætter godt og hjælper madens passage gennem tarmene. Desuden er det fibre, som tarmbakterierne har let ved at nedbryde, hvilket fremmer fordøjelsesprocessen.

Ernæring til hvalpe

Din hvalp vokser allermest i de første måneder. I den periode kan dens energibehov pr. kilo kropsvægt være op til 3 gange så højt som en voksen hunds. Men ikke nok med det: Vækstkurven er heller ikke ens for hvalpe af forskellige racer. En hvalp af de helt små racer kan være udvokset på kun 10 måneder, mens de største hvalpe, som kan tage helt op til 2 kg på om ugen i de første måneder, til gengæld kan blive ved med at vokse, til de er 2 år. Hvalpe af de større og helt store hunderacer har forøget risiko for at udvikle problemer med knoglerne, og derfor har de brug for et kontrolleret indtag af protein, energi og kalk for at fremme en sund vækst og udvikling.

Derfor er det utrolig vigtigt, at du sørger for at give din hvalp det helt rigtige hundefoder, som, ligesom f.eks. Eukanuba, er skræddersyet til netop dens racestørrelse og udvikling. Det er her, du skaber fundamentet for din hunds fremtidige vitalitet og sundhed.

Eukanuba ved, at uanset om din hvalp er bestemt til at være lille, mellemstor eller stor, har den brug for et afbalanceret foder med den helt rigtige mængde næringsstoffer, hverken for lidt eller for meget.

Læs mere om hundefoder til hvalpe her.

Eukanuba har udviklet 4 forskellige hvalpeprodukter, som er skræddersyet til din hvalps størrelse og vækstkurve. Alle produkterne har et højt indhold af DHA, som er vigtig for hjernens udvikling og indlæringsevnen.
Kylling udgør den væsentligste ingrediens i Eukanubas hvalpeprodukter, men der er også udviklet en variant med lam og ris. Desuden er der i Eukanubas hvalpeprodukter tilsat roetrævler, som giver en god fordøjelse.