Norsk Skovkat

Skrevet af Bonnie Dyrecenter

Den Norske skovkat er en naturkat, der antagelig stammer helt tilbage fra vikingetiden. I 1977 blev den anerkendt som racekat. Den første skovkat kom til Danmark i 1976. Vi har i dag nogle af verdens fineste skovkatte, og nu godt 20 år efter, er racen fra at være ganske ukendt, blevet en utrolig populær familie- og udstillingskat.

Den Norske Skovkat er en semilanghårskat med en stor pels, der består af en tyk ulden underpels og lange stride dækhår, der ikke kræver så meget pelspleje. Det er en stor og muskuløs kat med en lang og smidig krop, på høje kraftige ben. Skovkattens stolthed er halen der er lang og busket. Det trekantede hoved med den lige profil, er omkranset af en stor krave, der giver indtryk af en vågen og frisk kat.

Skovkatten har stærk karakter og nerver, den er legesyg, ukompliceret og sund. Den vænner sig let til nye situationer, dens opfindsomme og kærlige væsen gør den til en velegnet familiekat. Skovkatten trives godt, både i hus og lejlighed, bare den får god og kærlig pleje.

Skulle du få lyst til at vide mere om Skovkatten, kan du kontakte Norsk Skovkattering, Danmark, der er en aktiv Specialklub, for den Norske Skovkat, med ca. 500 medlemmer. Læs mere på www.norskskovkat.dk

/