På ferie med hunden

Skrevet af Bonnie Dyrecenter

Skal hunden med på ferie?

Har du besluttet dig for at tage din hund med på ferie til udlandet, så er der flere ting, du skal tage hensyn til. Der er generelle indførselsregler til de forskellige lande, uanset rejseform. Derfor er det vigtigt at finde ud af, hvilke regler der gælder for præcist det land du rejser til. Check det i god tid før rejsen, da der er nogle lande der kræver vaccinationer, mærkning, ormekure og dokumentationer og eventuelt legaliseringsstempling af det hele. Er du i tvivl så kontakt din dyrlæge. Check også om der er specielle regler for genindførsel til Danmark når du skal have hunden med hjem igen. Læs mere om reglerne på fødevaredirektoratets hjemmeside www.foedevaredirektoratet.dk.

Desuden er der pr. 1. oktober 2004 indført et såkaldt kæledyrspas som man skal have, og skal medbringe på rejsen, hvis man ønsker at have sit dyr med på rejse i EU. Passet gælder for hund, kat og fritte.

I passet findes oplysninger om:

 1. Ejeren af dyret
 2. Beskrivelse af dyret
 3. Identifikation af dyret enten ved mikrochip eller tatovering
 4. Vaccination mod rabies
 5. Undersøgelse for rabiesantistoffer
 6. Flåtbehandling
 7. Behandling mod echinococcer – rævens bændelorm
 8. Andre vaccinationer, f.eks. hundesyge
 9. Klinisk undersøgelse, hvor dyrlægen kan attestere, at dyret er egnet til transport
 10. Legalisering, hvor en kompetent myndighed kan attestere
 11. Diverse

Der findes dog stadig specielle regler for Sverige, Norge, Storbritanien, Irland og Malta.

Hvis du skal rejse med fly er der også nogle regler. Eksempelvis skal hunden transporteres i et godkendt transportbur – max. Størrelse er hos SAS 50 x 40 x 25 cm, hvilket vist kun kan rumme en meget lille hund. Et bur i denne størrelse kan transporteres i flykabinen med ledsager. Hvis man skal have en større hund med, vil den blive transporteret i et opvarmet lastrum uden ledsager. Vær opmærksom på at der kan være forskellige regler for de forskellige luftfartsselskaber, spørg dig for når du bestiller billetter. Du kan læse meget mere om transport af hund med fly på www.dyrlaegevagten.dk.

Rejser du med tog gælder der andre regler. Disse regler udformes af de forskellige togselskaber, derfor vil det være nødvendigt at indhente oplysninger samme sted som man bestiller billetterne.

Kører du i din egen bil, skal du kun være opmærksom på de generelle regler, men tænk over at der bliver meget varmt bag i en bil, hvis du skal holde i kø på de Europæiske motorveje. Lad aldrig hunden blive alene i bilen, der kan pludselig blive varmt og hunden kan få hedeslag. Fordelen er at du hele tiden er i kontakt med hunden og kan holde øje med den.

Vær opmærksom på at hunden kan spændes fast med sikkerhedssele, eller placeres i et seperat trådbur.