Valg af Akvarium

Skrevet af Bonnie Dyrecenter

Et spændende valg

Du har bestemt dig for, at du vil have et akvarium, men hvad nu? Hvor stort skal det være? Skal der opvarmning til? Hvor meget lys er nødvendigt? Hvad med filtrering? Spørgsmål er der nok af, og faktisk er det dig selv, der sidder inde med svarene.

Det hele afgøres af, hvilke krav og forventninger du har til dit kommende akvarium. Levende væsner stiller forskellige krav til livet. Det gælder for fisk og planter – og selvfølgelig også for akvarister. Du bør derfor allerede nu gøre dig nogle tanker om. Hvad du ønsker at få ud af det lille stykke levende natur, der flytter ind i din stue.

Er dit højeste ønske et smukt akvarium med forskellige farvestrålende fisk fra alle verdensdele. Eller er du mere interesseret i at betragte en enkelt fiskearts adfærd under revirstridigheder, fødesøgning eller forplantning. Måske vil du gerne se små unger vokse op i akvariet – eller er en frodig plantevækst det vigtigste? Valget er dit.

Læs mere i følgende artikler:

Selskabsakvariet
Regnskovsakvariet
Artsakvariet
Biotopakvariet

Lad os gå tættere på

Næsten alle akvarietyper kan indpasses under ovennævnte eksempler, eller kombinationer af dem. Forhåbentligt er du nu kommet en smule tættere på det rigtige valg. Du kan i ovennævnte artikler også finde bud på en række spændende akvarieindretninger og fiskesammensætninger. De er blot ment som en vejledning. Du kan efter behov udskifte fisk eller planter, blot de har tilsvarende temperament og livskrav.

Afgørelsens time

Mulighederne er utallige. Jeg kunne give dig flere eksempler, men de ville ikke gøre det lettere at vælge. Du kan også lave dit eget udkast. Lad dine forventninger smelte sammen med de praktiske hensyn, som jeg har skitseret – og lav dit helt eget akvarium.