Britisk Korthår

Skrevet af Bonnie Dyrecenter

Oprindelse

Den britiske korthår fik racestatus i ca. 1871, hvor Harrison Weir, pioneren i britisk katteopdræt, organiserede den første britiske katteudstilling.
Racen er opstået ved parringer mellem de lokale vilde katte fra England og de indførte Romerske katte. De romerske katte kom til England sammen med romerne som indvaderede store dele af Europa for omkring 2000 år siden. Kattene blev bragt med for at vogte romernes fødevarelagre. Efter at have været på førstepladsen på de engelske katteudstillinger i 20 år ændrede situationen sig. Perseren havde taget over som første-katten i England. Nedgangen førte til mangel på britiske korthår, hvilket medførte at de britiske opdrættere blev nødt til at krydse deres katte med persere for at bevare racen.
I 1950’erne ophørte blandingen med persere.

Racestandard

Generelt: Den britiske korthår er en medium til stor næsten firkantet kat. Det er en robust, velproportioneret kat med en bred afrundet brystkasse. Helhedsindtrykket af denne race med dens korte tyrenakke, stående på stærke muskuløse ben og flot afrundede poter, er en solid massiv kat, uden fedt på kroppen, en fryd for øjet og meget medgørlig.

/

Temperament

Briten er en godmodig kat som binder sig til hele familien, ikke kun et enkelt familiemedlem. Den er meget tålmodig, også med børn. Når den ikke gider lege mere går den blot sin vej.
Briten egner sig godt som indekat og kan være alene, men nyder da også at dele sit hjem med andre briter.
Briten fungerer ofte fint sammen med hunde.