Bichon Havanais

Skrevet af Bonnie Dyrecenter

Oprindelse

Bichon Havanais stammer fra Cuba hvor den er landets nationalhund. Den kom sandsynligvis til Cuba med den spanske kolonimagt kort efter Columbus’ opdagelse af Amerika. Tenerife havde en af de eneste havne der var i direkte forbindelse til Cuba – man formoder derfor at hundene kommer fra den nu uddøde bichon tenerife. Hundene blev meget populære hos aristokratiet, og var tæt på at uddø da revolutionen hærgede landet. Nogle få blev reddet ud af det flygtende aristokrati, og de har dannet grundlaget for en stor del af nutidens hunde.

Racestandard

Skulderhøjden skal være mellem 23 til 30 cm. Kroppen skal være længere end højden. Krop og benstammer skal være robust med en rundet brystkurvet. Vægten er ca. 5-6 kg. Hoved skal være fladt og bred med ubetydelgit eller ingen stop. Næseparti er relativ spids med sort næsespejl. Tændre skal være saksebid. Øjnene skal være store og mandelformede og meget mørkt til sort. Halen bæres over ryggen, velbøjet, men ikke som en grisehale. Pelsen skal være lang,bølget, silkeagtig og med lidt krøller i spidsen. Alle farver er tilladt.

/Billeder venligst udlånt af Tina Ludvigsen
/Billeder venligst udlånt af Tina Ludvigsen

Temperament

“Havanaiseren tilhører en af de mindste dværghunderacer. Desværre er havanaiseren ikke særlig udbredt, og derfor alt for lidt kendt. Det er synd i betragtning af dens milde væsen og lyse sind. Havanaisern er en lille race der er utrolig venlig og kærligt anlagt. Havanaiseren er en robust, nysgerrig lille legesyg hund. I kraft af disse egenskaber er den utrolig lærenem. En Havanaiser er morsom og utrolig knyttet til sine nære venner. Det være sig andre hunde eller sin familie. Den vil gerne være centrum i enhver leg. Den er lille, men har en utrolig god kondition og kan sagtens klare store udfordringer”