Foreign White

Skrevet af Bonnie Dyrecenter

I 50´erne og 60´erne parrede engelske opdrættere siamesere med huskatte for at skabe en helt ensfarvet kat med siameserens orientalske kropsbygning og temperament. På denne måde opstod Foreign Whiten´n – “Den hvide siameser”.

Den har siameserens mørkeblå øjne og betragtes derfor som siameser ( i hvert fald i Europa). Den hvide farve skyldes et dominerende gen, der “overskygger” maskeaftegningerne. Det er en meget smuk kat at skue: Kridhvid pels over det hele og lysende, blå øjne. Desværre er der ikke så stor efterspørgsel på dem, måske fordi de fleste forbinder en siameser med “maske” – Derfor er der efterhånden ikke ret mange tilbage, der opdrætter denne smukke kat – Udbud og efterspørgsel skulle jo gerne følges nogenlunde ad.

Siameseren, Foreign White´n og Orientaleren har alle kattens gode egenskaber i næsten overdreven grad: Dens kærlighed er påtrængende og besiddende og dens kontaktbehov er umætteligt. Den er meget aktiv og nysgerrig og vil være med i alt, hvad man foretager sig (fungerer bl.a. som levnedsmiddelkontrol og avis- og bogcensur!)

Den kan ikke fordrage at være alene, så er man hjemme fra mere end 4 timer dagligt er det altid en god ide at have 2 eller flere katte, der kan holde hinanden med selskab.