Kleiner Münsterländer

Skrevet af Bonnie Dyrecenter

Oprindelse

Selvom Kleiner Münsterländeren har aner helt tilbage til det 13. og 14. århundrede, blev den først anerkendt som race i 1912. Det var i Tyskland, især i Nortyskland, Westfallen, efter et avlsarbejde af brødrene Löns, især Edmund Löns og senere også en overlærer Heitmann Sandsynligvis allerede i 1915 kom racen til Danmark. Det var to hunde som blev indført af lensgreve Rewentlow. De blev brugt til jagt på godset Brahe Trolleborg. I 1950’erne begyndte A.L. Fischer en systematisk import af hunde fra Tyskland og startede et dansk opdræt.

I 1968 dannedes Dansk Münsterländer Klub og racen blev godkendt herhjemme og har derefter vundet stor popularitet blandt danske jægere.

Racestandard

Helhedsindtrykket af en Kleiner Münsterländer skal være: Kraftigt bygget, men alligevel meget ædel og elegant. Størrelsen er: Skulderhøjde for hanner: 52-56 cm og for tæver: 50-54 cm.

/
/
/

Temperament

Kleiner Münsterländeren er en jagthund. Dens jagtegenskaber er: en kontinental stående hønsehund med et stort søg, en fast stand, en stor vandpassion samt gode anlæg for alle former for arbejde efter skuddet. Disse egenskaber gør Kleiner Münsterländeren til en effektiv all-round jagthund.

Har du lyst til at få en Kleiner Münsterländer som familiehund, vil det ikke give problemer, den er nem at have i huset. Sørg blot for at hunden får godt med motion og at den bliver stimuleret. En kort karakterbeskrivelse kunne være: Intelligent, trofast, aktiv, venlig, opmærksom og munter.