Hvorfor killingefoder?

Skrevet af Bonnie Dyrecenter

En killing skal have killingefoder også kaldet vækstfoder for at sørge for at killingens vækst foregår på en fornuftig måde. Man skal vælge foder efter hvilken race af kat man har, der findes flere forskellige typer på markedet. Besøg eventuelt dit lokale Bonnie Dyrecenter for at se udvalget.

Når man får sin killing hjem fra opdrætteren, vil man ofte få fodringsanvisning og lidt foder med hjem. Hvis man ikke vil blive ved med at fodre med den slags foder, som killingen er vant til, er det vigtigt at bruge et godt stykke tid på at vænne killingen til et nyt foder – eksempelvis ti dage, den første dag giver man 90% af det tidligere foder og 10% af det nye foder, dag 2 bliver det 80% tidligere foder og 20% nyt foder og så videre. Killinger har også brug for mælkemad hver dag på grund af indholdet af kalk, som hjælper på væksten af knogler og tænder. Giv speciel killingemælk som kan købes hos det lokale Bonnie Dyrecenter.

Det er også vigtigt at killingen får den rigtige mængde foder. Gå som hovedregel ud fra doseringsvejledningen på posen, men hold også øje med killingen. Se efter dens foderstand, og tilvæksthastighed. Hvis killingen får tendens til overvægt bør man skære ned på fodermængden, men også hvis killingen vokser hurtigere end den normale væksthastighed for racen bør man reducere i fodermængden.

Vækstforstyrrelser ses ikke så ofte hos katte som hos hunde.

Killinger har ikke så store maver, det er derfor vigtigt at give katten tørfoder, som den kan have til at stå hele dagen og gå og småspise af. Hvis man giver dåsemad eller gør tørfoderet vådt inden man serverer det for killingen, bør man fjerne resten af maden når killingen ikke spiser mere, ellers kan det blive dårligt og killingen kan blive syg af at spise det. Hvis man fodrer med tørfoder, skal der naturligvis være fri adgang til vand.

Man skal bruge vækstfoder til killingens knogler er 90% færdigudviklede. Det er de når killingen er 6-12 måneder gammel. Killingen tager ikke skade af at bruge killingefoder i længere tid, når bare man undgår overfodring.