Eurasier

Skrevet af Bonnie Dyrecenter

Oprindelse

Eurasieren er en ret ny hunderace som er blevet fremavlet i Weinheim an der Bertstrasse i Tyskland i halvtredserne og tresserne. Grundlaget for racen er chow-chow og wolfspitz og senere er også samojeden blevet parret ind. Allerede i 1960 blev der grundlagt en raceklub for Eurasieren – dens første opgave var at opbygge racen. I 1973 blev racen anerkendt officielt af FCI, men først i 1982 kom den første Eurasier til Danmark.

/

Racestandard

Helhedsindtrykket på en Eurasier skal være: Harmonisk bygget, middelstor hund af Spids-typen, med stå-ører. Den findes i flere pelsfarver og har en pels af en sådan længde, at man stadig kan fornemme kroppens proportioner. Knoglebygningen er middelkraftig.

/Billedet hvalpen Liva er venligst stillet til rådighed af Helle & Simo
/Billedet hvalpen Liva er venligst stillet til rådighed af Helle & Simo

Temperament

I henhold til racestandarden er Eurasierens temperament: Selvbevidst, rolig og ligevægtig med høj irritationstærskel, vagtsom og opmærksom uden at være støjende. Den er stærkt knyttet til sin familie og tilbageholdende over for fremmede, uden at være aggressiv. Uden jagt-drift. For at udvikle sine egenskaber fuldt ud behøver Eurasieren tæt kontakt med sin familie samt en forstående, men dog konsekvent opdragelse. Det vil sige at det er en god selskabshund, som dog kræver en konsekvent opdragelse. Den er beskyttende og vagtsom uden at være aggressiv, og den elsker hele sin familie med både mand og mus, kat og kanariefugl. Og ikke mindst er den god til at tilpasse sig de forskellige forhold den måtte blive “udsat” for.

Vil du vide mere om Eurasieren kan du checke www.eurasier.spidshundeklubben.dk