Ragdoll

Skrevet af Bonnie Dyrecenter

Historie

Ragdollens historie starter i 1962 hos Ann Baker som er den kvinde der grundlagde stammen. Den er startet med en hvid langhåret kat som hed Josephine. En af Jospehines killinger blev parret med en Hellig Birma, og resultatet heraf var starten på racen.
Ann Baker var særdeles restriktiv med hensyn til avl, når hun solgte af sine killinger og forbød sine købere at parre deres katte, med mindre de havde en licens, som gjorde at hendes avlsplaner blev fulgt. Denny Dayton delte ikke Ann Bakers hensigter angående avl, og efter en hård retssag, brød han ud og begyndte at avle på mere lempelige kår. Fra ham er racen blevet spredt i hele verden.
I Danmark begyndtes et dansk opdræt i slutningen af 1990’erne.

Ragdoll har fået sit navn fordi den ”klasker sammen” når man løfter den – som en kludedukke.

Udseende

Ragdoll er en stor og kraftg kat.
Hankattene vejer 7-9 kilo, hunkattene 4,5-7 kg.
En hankat kan være op til 45 cm høj og 90 cm lang fra snude til halespids. Ragdollen ligner en Hellig Birma. Der findes en del forskellige farvevarianter.

/

Temperament

Ragdollen er en familiekat som godt kan trives med hunde og småbørn. Den er doven og madglad. Nysgerrig, undersøgende og hengiven er den også. Dens pelspleje er krævende, især om sommeren, hvor den fælder meget.

Læs eventuelt mere om Ragdoll på www.flindtstone.dk