Hunde om vinteren

Skrevet af Bonnie Dyrecenter

Vinteren er over os, og med den er det tid til at tænke på, om din hund kan holde varmen når den kommer udendørs. Mange hunde er vant til at være indenfor i varmen året rundt, og har derfor ikke dannet en tyk vinterpels. Det vil være en god hjælp at give dem en frakke på. Der findes et utal af muligheder for tøj til din hund, herunder er vist et par stykker.
Kig ind i dit lokale Bonnie Dyrecenter, de har helt sikkert en jakke, som passer i størrelse og farve til din hund.

/

Bjørn er her iført en model som er både vind- og vandtæt. Desuden er den lavet i et åndbart materiale. Bemærk at der er monteret refleksstriber i syningerne. Det gør at Bjørn ses tydeligt når vi går tur om aftenen. Nogle modeller fås med mavevarmer.

/

Den strikkede model som Snif (min søns tøjbamse) her har fået på er hverken vind- eller vandtæt, derimod er den smart og hjælper hunden til at holde varmen.

/

Selv om man har både jakke og sko på kan man godt tage sig en løbetur i sneen.

/

Poterne skal også beskyttes. På veje og fortove er der mange steder spredt salt, som udtørrer hundens poter og kan få dem til at revne. Er der først revner i poterne gør det ondt at gå hvor der er salt.

Færdes man ikke på steder hvor der er salt, er der måske i stedet skarpe iskanter som kan skære små revner i poterne. S

tøvlerne her er lavet i neopren. De bruges som forebyggende beskyttelse. Hvis det er gået galt, hjælper de med til en hurtigere heling. De er vandtætte og lavet med velcrolukning for hurtig “montering”.

/

Man kan også bruge forskellige former for potevoks. Det hjælper mod udtørring og revner i poterne.

/

Det er en god idé at klippe hårene mellem trædepuderne så de ikke samler unødig meget sne og salt. Når gåturen er forbi er det godt at skylle eller vaske poterne så saltet bliver skyllet af.