Trådalger

Skrevet af Bonnie Dyrecenter

Trådalger kan være en virkelig plage i perioder med varmt og solrigt vejr. De kendes let på de lange fine hårtynde fibre. Da de er fastsiddende, er det umuligt at fjerne dem ved hjælp af UV-filtrering, som kun hjælper på de fritsvævende alger.

En af måderne at begrænse trådalgernes vækst på er at fjerne algerne med håndkraft. Ved hjælp af et net, en løvrive eller en ru pind kan algerne trækkes fri og fjernes. Problemet er blot, at det skal gøres mindst en gang om ugen i sæsonen, i alvorlige tilfælde dagligt. Du kan også bekæmpe algerne af biokemisk vej. Algae Wizard er et produkt som effektivt bekæmper trådalgerne, uden at gøre skade på dammens plante- og dyreliv.

Algae Wizard er på pulverform og strøes blot ud over trådalgerne. Sørg for at eventuelle pumper er afbrudt, så gennemstrømningen ikke fører bekæmpelsesmidlet bort, før det har haft tid til at virke.

I løbet af få minutter virker stoffet, algerne begynder nærmest af koge af fine luftbobler.

Samtidig nedbrydes trådalgernes struktur. De smuldrer nærmest og driver til overfladen sammen med iltboblerne. Her samler de sig i flydende kager langs bredderne.

Du kan nu fjerne de døde alger med en ketsjer. De skummes blot af overfladen, og dammens planter kan igen få lov at vokse frit.

De døde alger er mørke og olivenbrune i farven. Sammenlign dem med de friske levende trådalger på det første billede.