Zebrafisk

Skrevet af Bonnie Dyrecenter

En livlig og hårdfør stimefisk

Danioerne er en familie af slanke og livlige svømmere. Blandt de små danioer (Brachydanio), finder vi mange populære akvariefisk – eksempelvis den blå danio, plettet danio og zebrafisken. Alle tre arter er gamle kendinge – zebrafisken blev indført til Danmark allerede i 1905 – men de er stadig blandt de mest populære.

Zebrafisken kommer fra de hurtigtstrømmende vandløb i Indien, derfor foretrækker den også et akvarie med god vandbevægelse og moderate temperaturer (22-24°C). De stiller ingen særlige krav til vandtypen, heller ikke under forplantningen.

Zebrafiskene hører til de fisk, som sagtens kan tåle et ophold i en udendørs dam i sommermånederne. Har du mulighed for at lave en mindre dam til de små livlige danioer, kan det varmt anbefales.

Du bør selvfølgelig ikke sætte dem ned til et par velvoksne koikarper.

Velfodrede zebrafisk leger jævnligt. De slankere hanner driver de rogntunge hunner ind i vegetationen, hvor æggene bliver lagt. Som de fleste andre karpefisk, æder zebrafiskene gerne deres egne æg og unger, men i et tilplantet akvarie vil der altid vokse nogle få unger op. Zebrafisk er nærmest altædende, blot foderemnerne ikke er for store.