Kattetips

Skrevet af Bonnie Dyrecenter

Kattesprog

Katten er et meget intelligent dyr og har sit eget sprog ved hjælp af gestus og lyde.

Alene ørerne har fem grundlæggende signaler: afslappet, opmærksom, ophidset, defensiv og aggressiv. Hos den afslappede kat er ørerne vendt fremad og let udad. En kat, som fokuserer på noget spændende, har ørerne spidsede og drejet direkte fremad. Den vrede kat har fladt tilbagelagte ører, hvor den defensive kat har ørerne lagt tæt ind til hovedet. Det mest farlige øresignal er, når katten er aggressiv. Ørerne er drejet ud til siderne og lagt ned.

Et miav er ikke bare et miav. Det kan siges på mange måder; kælent, krævende, spørgende… Når katten er fjendtlig, hvæser den. Vil den advare en modstander, knurrer den. Du vil med tiden lære at forstå og aflæse din kats signaler.

Baldrian - alle kattes yndlingsduft...

Dryp et par dråber baldrian på kattens kradsetræ – og din kat vil kaste sin kærlighed på dette – istedet for din yndlingsstol. Kan også bruges til den nye kattebakke, transportkassen eller den nye hule. Sælges i handy lille plastflaske med 75 ml., der gør det let at dosere dråber…

Hvad skal godt kattegrus kunne?

Godt kattegrus skal:

  1. Hurtigt opsuge al fugt.
  2. Hurtigt binde bakterier og lugt.
  3. Være miljøvenligt
  4. Være billigt

Bonnie Dyrecenters kattegrus danner hurtigt en fast klump, hvor al væden er absorberet. Intet når ned til bunden af bakken. Gennem den hurtige absorberingsevne bindes bakterier og lugt naturligt uden brug af kemikalier. Du sparergrus ved at fjerne klumperne med den specielle grusskovl og fylde på efter behov.
Bonnie Dyrecenters Kattegrus er et rent naturprodukt, fremstillet uden brug af tilsætningsstoffer.

Hvordan løfter man en kat?

Placer en hånd lige bag forbenene, og støt underkroppen med den anden hånd.
Når den er kommet op, skal dine arme bære det meste af kattens vægt.