Siameser

Skrevet af Bonnie Dyrecenter

Oprindelse

Siameseren er en naturligt opstået race, der i slutningen af forrige århundrede blev importeret til Europa fra Siam (det nuværende Thailand), hvor den har været kendt i århundreder som kongeligt kæledyr.

Den oprindelige siameser var brunmasket, men de tre andre grundfarver: blå-, chokolade- og lillamasket er opstået spontant og har været kendt i mange år.

Efter 2. Verdenskrig indledtes et omhyggeligt avlsarbejde, der resulterede i de øvrige maskefarver: tabbymasket (“stribet”) i de 4 grundfarver, rød- og crememasket samt tortie (skildpaddemasket) i de 4 farver med og uden tabby.

 

/

Udseende

Siameseren er karakteristisk ved sin ekstremt lange og elegante kropsbygning, en egenskab, som avlsarbejdet har gjort mere udpræget med årene. Siameseren er en middelstor slank og muskuløs kat med “rørformet” krop, lange slanke ben og en lang tynd og tilspidset hale (piskehale).

Hovedet er kileformet med en lang, lige profil. Ørerne er store og åbne og sidder langt nede på hovedet. Øjnene er mandelformede og skråtstillede og af en vidunderlig blå farve.